Ahvenanmaan kalatehdas

Ahvenanmaan Maarianhaminassa sijaitseva kalatehtaamme on suurimpia toimipaikkojamme, ja tehdas onkin toiminut saariston apajilla jo yli 35 vuoden ajan. Kalatehtaamme sijaitsee parhaiden pyyntipaikkojen välittömässä läheisyydessä, joten kalan matka tehtaaseen on lyhyt.

Valmistamme Ahvenanmaalla herkulliset Hyvä Apaja Kalapyörykät, jotka ovat kiistatta tehtaan suurin tuote – pyöryköitä valmistuu vuodessa jopa 400 000 kg. Lisäksi leikkaamme ja savustamme kalaa sekä pakkaamme mätiä. Kalatehtaan toiseksi suurin tuote on aidolla leppäsavulla savustettu kirjolohifilee.

Kalatehtaallamme hyödynnämme kotimaista, ruotsalaista ja norjalaista kalaa. Suuressa roolissa on ahvenanmaalainen kirjolohi, jonka sesonki alkaa syksyllä ja kestää lokakuusta-tammikuuhun. Lähialueilta tuodaan myös muita paikallisia kaloja, kuten ahventa ja haukea.

Käsityö on tuotannossa edelleen vahvasti läsnä – kalojen pakkaus ja osa tuotteiden valmistuksesta tehdään käsin.

Maarianhaminan kalatehtaallamme työskentelee 10 henkilöä sekä lisäksi 25 sesonkityöntekijää vuoden kiireisimpinä aikoina.

Suosituimpia Hyvä Apaja -tuotteita

UUTUUS

Savumuikkuherkku

Hyvä Apaja savumuikkuherkku on valmistettu 100% suomalaisesta kalasta. Se sopii erinomaisesti uuniperunan ja erilaisten leipien täytteeksi ja levitteeksi.
Lue lisää

Kaikki kalasta

Uudistunut Hyvä Apaja
Muutoksista näkyvin on uusi pakkausdesign, jossa saariston sininen meri yhdistyy raikkaaseen väripariin.
Lue lisää
Lohen leikkausasteet
Lohi- ja kirjolohifileet luokitellaan fileen viimeistelyn perusteella viiteen erilaiseen leikkausasteeseen.
Lue lisää
Suomen kalalajit
Hyvä Apaja -valikoimasta löydät suosituimpia suomalaisia kalalajeja.

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme