Skagen-maalaissalaatti

10min + uuni 30min
4 hengelle

Ainekset

Uuniin
8 kpl raitajuuri tai punajuuri (jos isoja niin puolet määrästä)
15 kpl pieniä kiinteitä perunoita (esim. siikli)
4 rkl rypsiöljy
4 tl suola
ripaus kuminansiemeniä
3 rkl vaalea balsamicoetikka

Salaattiin
2 kpl sydänsalaatti
2 dl herneitä (tuore/pakaste)
2 rasiaa Hyvä Apaja Skagen katkarapusalaattia
1 rasia Hyvä Apaja Remouladekastiketta
tuoretta tilliä ja ruohosipulia
oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Lämmitä uuni 210 asteeseen.
2. Pese raitajuuret ja perunat, leikkaa molemmat lohkoiksi. Lado juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja mausta suolalla ja kuminansiemenillä. Paahda juurekset uunissa 22-25 min kunnes ovat kypsiä.
3. Mausta kuumat juurekset balsamicoetikalla ja anna jäähtyä.
4. Pese ja revi salaatti, asettele lautasen pohjalle ja kasaa päälle juurekset ja herneet sekä Hyvä Apaja Skagen katkarapusalaatti.
5. Koristele salaatti tuoreilla yrteillä ja lisää halutessasi Hyvä Apaja Remouladekastiketta. Voit myös kaataa päälle vielä hyvää oliiviöljyä.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users