Juhlavat graavilohileivät

20 kpl

Ainekset

1 maukas ruisvuokaleipä (esim. maalahden limppu)
200 g pehmeää voita
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 dl tilliä hienonnettuna
1 kerä punasikuria
10 retiisiä
500 g Hyvä Apaja -graavilohiviipaleita
2 sitruunaa ohuina viipaleina

Valmistusohje

Leikkaa leipä ohuiksi viipaleiksi (n. 0,5 cm).

Sekoita pehmeän voin joukkoon hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori ja hienonnettu tilli. Suikaloi punasikuri ja viipaloi retiisit. Voitele leivät maustevoilla ja asettele päälle sopivan kokoinen graavilohiviipale (puolita isoimmat viipaleet). Lisää hieman punasikurisuikaleita ja muutama retiisiviipale.

Purista leipien pinnalle hieman sitruunamehua ja koristele pienellä sitruunaviipaleella.

users