1 kpl Hyvä Apaja savukirjolohi (n. 1 kg)
(1 lime)
600 g perunoita keitettynä
1 kurkku
1 salottisipuli
3 rkl kapriksia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl sitruunamelissaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria
Asettele savukirjolohi vadille tai lautaselle esille. Voit halutessasi puristaa kalan pinnalle hieman limemehua.
Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat reiluiksi paloiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet esim. teelusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Hienonna salottisipuli. Sekoita kulhossa perunakuutiot, kurkkuviipaleet, sipulisilppu ja kaprikset. Lisää joukkoon rypsiöljy, valkoviinietikka ja hieman suolaa ja mustapippuria. Sekoita varovasti, ettei peruna rikkoonnu.
Sekoita erillisessä kulhossa jogurttikastikkeen ainekset. Tarjoile perunasalaatti ja jogurttikastike savustetun kirjolohen lisukkeena.