Savukirjolohi peruna-kurkkusalaatilla

4 annosta

Ainekset

1 kpl Hyvä Apaja savukirjolohi (n. 1 kg)
(1 lime)

Peruna-kurkkusalaatti:

600 g perunoita keitettynä
1 kurkku
1 salottisipuli
3 rkl kapriksia
3 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Kastike:

2 dl maustamatonta jogurttia
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl sitruunamelissaa hienonnettuna
suolaa ja mustapippuria
ripaus sokeria

Valmistusohje

Asettele savukirjolohi vadille tai lautaselle esille. Voit halutessasi puristaa kalan pinnalle hieman limemehua.

Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat reiluiksi paloiksi. Halkaise kurkku pituussuunnassa ja poista siemenet esim. teelusikalla. Leikkaa kurkku viipaleiksi. Hienonna salottisipuli. Sekoita kulhossa perunakuutiot, kurkkuviipaleet, sipulisilppu ja kaprikset. Lisää joukkoon rypsiöljy, valkoviinietikka ja hieman suolaa ja mustapippuria. Sekoita varovasti, ettei peruna rikkoonnu.

Sekoita erillisessä kulhossa jogurttikastikkeen ainekset. Tarjoile perunasalaatti ja jogurttikastike savustetun kirjolohen lisukkeena.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Ei tuloksia

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users