Kokonainen kala grillissä

6–8 annosta

Ainekset

1 Hyvä Apaja kokonainen kirjolohi, siika tai nieriä
1–2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1 reilu nippu kesäsipulia
1–2 punaista chilipalkoa viipaloituna
50 g voita
5–6 oksaa sitruunatimjamia
1 sitruunan mehu
2 varrastikkua tai muutama cocktailtikku

Valmistusohje

Kuivaa kalan pinta ja vatsa talouspaperilla. Leikkaa kylkiin terävällä veitsellä muutama viilto molemmin puolin kalaa.

Nosta kala uunia varten uunivuokaan tai leivinpaperilla peitetylle uunipellille – tai grilliä varten ison folionpalan päälle.

Sekoita suola ja mustapippuri keskenään ja hiero seos kalan pintaan ja vatsaan. Täytä vatsa vielä kesäsipulilla, chilillä, voinokareilla ja sitruunatimjamilla. Kiinnitä vatsa varrastikuilla tai cocktailtikuilla. Purista kalan päälle vielä sitruunan mehu.

Kokonainen kala uunissa

Laita kala 200-asteiseen uuniin ja paista 30–40 minuuttia. Tarkista kalan kypsyys kylkeen leikatuista viilloista haarukalla hieman kalan paksuinta kohtaa raottamalla.

Kokonainen kala grillissä

Kääri kala napakkaan foliopakettiin ja nosta se grilliin. Kääntele pakettia grillissä pari kertaa ja tarkista kypsyys edellä mainittuun tapaan.

Tarjoile kala keitettyjen uusien perunoiden ja vihreän salaatin kera.

Reseptiin liittyvät tuotteet

Hyvä Apaja

Ahvenanmaa on monenmoisten merenelävien ja merestä elävien koti. Ja saariston ensimmäinen apaja, josta tarinamme alkoi 1934.
Tutustu tarinaamme
users